Magere kwarktaart

    Magere kwarktaart

    19keer bewaard
    1uur15min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Een kwarktaart gemaakt met kwark met een laag vetgehalte, nog steeds erg lekker, maar met minder vet en calorieën! Ik heb geen zin om te wachten tot het deeg stevig wordt in de koelkast, maar het kan onmiddellijk worden uitgerold als je gebruik maakt van twee lagen vetvrij papier.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • Deeg
    • 200 gr bloem
    • 75 gr suiker
    • 75 gr zachte boter
    • 1 ei
    • 1 theelepel bakpoeder
    • Vulling
    • 500 gr magere kwark
    • 150 gr suiker
    • 2 zakjes vanillesuiker
    • 1 pakje puddingpoeder (vanille)
    • 100 ml plantaardige olie
    • 3 eieren
    • ½ kopje melk
    • 1 theelepel geraspte citroenschil

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasoven stand 4.
    2. Kneed de bloem, suiker, boter, ei en bakpoeder tot een deeg. Rol het deeg uit tussen twee lagen vetvrij papier en leg op de bodem met 2 cm hoge randen van een ingevette taartvorm.
    3. Klop de kwark met de suiker, vanille, puddingpoeder en de olie met een elektrische mixer tot een romig geheel. Voeg geleidelijk de eieren en melk toe, en daarna de geraspte citroenschil. Giet dit over het deeg en bak dit gedurende 1 uur op de bodem van de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren