Wentelteefjes uit de oven

    (1567)

    Dit is een bijzonder ontbijt voor in het weekend, of zelfs heerlijk als een alternatief lekker gebakje. Als je het de avond van tevoren voorbereid heb je 's ochtends je ontbijt (of brunch) op tafel in slechts een paar minuten.


    1484 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 (500 gr) ongesneden brood, diagonaal gesneden in plakjes van 2,5 cm
    • 8 eieren
    • 475 ml melk
    • 350 ml room
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 1/4 theelepel gemalen kaneel
    • 175 gr boter
    • 175 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 3 eetlepels rietsuikerstroop

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Vet een ovenschaal 20x30 cm in met boter. Leg de sneetjes brood op de bodem. Klop eieren, melk, room, vanille en kaneel in een grote kom. Giet over de sneetjes brood, bedek de ovenschaal en laat het een nacht in de koelkast staan.
    2. De volgende ochtend verwarm je de oven voor op 180 C / gasoven stand 4. In een kleine steelpan, combineer je boter, basterdsuiker en stroop; verhit tot het borrelt. Giet over brood en ei mengsel.
    3. Bak in de voorverwarmde oven, onafgedekt gedurende 40 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1567)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren