Aardappel Pierogi (gevulde aardappel knoedels)

    Aardappel Pierogi (gevulde aardappel knoedels)

    5keer bewaard
    1uur30min


    38 personen hebben dit gemaakt

    Mijn oma gaf me dit landelijke recept voor pierogi, of Poolse gevulde dumplings. Een vriend uit Polen vertelde me dat ze beter waren dan de pierogi van zijn moeder! Serveer als hoofdgerecht of voorgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 12 aardappelen, geschild en in vieren gesneden
    • 3 eieren
    • 3 eetlepels roomkaas, apart te verwerken
    • 3 theelepels melk, apart te verwerken
    • 250 gr bloem, apart te verwerken
    • 500 gr Hüttenkäse
    • zout naar smaak
    • 2 eetlepels boter
    • 1 liter olie om te frituren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de aardappelen toe en kook ze gaar, maar toch nog stevig, in ongeveer 15 minuten. Laat ze uitlekken en afkoelen.
    2. Bereid ondertussen het deeg door 1 ei, 1 eetlepel roomkaas, 1 theelepel melk en 1/4 van de bloem te mengen. Zodra de bloem geheel is opgenomen, voeg je een ander kwart van de bloem, 1 eetlepel roomkaas en 1 theelepel melk toe. Zodra het deeg goed gemengd is, voeg je wederom 1 ei, 1 eetlepel roomkaas en een vierde van de bloem toe, meng goed. Tot slot, voeg je het resterende ei, 1 theelepel melk en rest van de bloem toe. Als het deeg te droog is, voeg je nog een beetje melk toe; als het deeg te nat is, voeg je meer bloem toe.
    3. Op een goed met bloem bestoven werkblad, rol je 1/4 van het deeg uit tot 6 mm dikte. Met behulp van een glas, een ronde deeg- of koekjesvorm of een ander rond voorwerp snijd je cirkels uit van het deeg. Bedek beide zijden van de cirkels met bloem en leg ze in een enkele laag op vetvrij papier. Herhaal de procedure met het resterende deeg.
    4. Prak de aardappelen met de Hüttenkäse, het zout en de boter. Plaats een lepel met vulling iets onder het midden van een deegcirkel. Vouw het deeg en maak de randen goed dicht met je vingertoppen. Gebruik dusdanig veel vulling dat je het deeg erover moet uitstrekken, maar niet zoveel dat het eruit perst als je cirkel sluit.
    5. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de knoedels toe met een paar tegelijk. Kook ze gedurende 1 tot 2 minuten, of totdat ze naar de bovenkant drijven, giet ze daarna af.
    6. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Frituur de gekookte knoedels in hete olie tot ze knapperig zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren