Aardappel-crèmesoep met zonnebloempitten

    Aardappel-crèmesoep met zonnebloempitten

    4keer bewaard
    35min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Om het net dat beetje extra smaak en voedingsstoffen mee te geven voeg ik geroosterde zonnebloempitten toe aan deze aardappelsoep. Het is absoluut heerlijk. Deze soep is ook heerlijk romig zonder extra vette room - crème fraîche voegt ook romigheid toe zonder al het vet en de calorieën.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 ui, in kleine stukjes gesneden
    • 20 gr boter
    • 500 gr kruimige aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
    • 400 ml melk
    • 500 ml water
    • 1 eetlepel zonnebloempitten
    • 2 eetlepels crème fraîche
    • nootmuskaat naar smaak
    • zout en versgemalen peper naar smaak
    • bouillonpoeder naar smaak
    • 1 eetlepel fijngehakte peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de boter in een pan en bak de ui glazig. Voeg de aardappelen toe en bak nog een paar minuten. Giet de melk en water toe en laat het geheel ongeveer 20-25 minuten sudderen.
    2. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan (zonder olie) tot ze goudbruin zijn. Let goed op dat ze niet verbranden.
    3. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de crème fraîche toe. Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en bouillonpoeder.
    4. Giet de soep in soepkommen en serveer met peterselie en geroosterde zonnebloempitten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren