Aardappel-crèmesoep met prei

    Aardappel-crèmesoep met prei

    2keer bewaard
    55min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze aardappelsoep is een heerlijk romig gerecht geserveerd met een vers sneetje brood. Zoals alle soepen smaken ze de volgende dag beter, dus ik maak hem vaak een dag van tevoren.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 50 gr boter
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2 prei, gesneden
    • 1/4 ui, gesnipperd
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 eetlepel maïzena
    • 500 ml kippenbouillon
    • 750 gr aardappelen (ongeveer 5 aardappelen), geschild en in blokjes gesneden
    • 250 ml room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verhit de boter en olijfolie in een grote pan en doe de prei en ui erin. Voeg zout en peper toe en roerbak ongeveer 15 minuten tot ze zacht zijn.
    2. Voeg de maïzena toe aan de kippenbouillon, en giet het in de pan. Doe de aardappelen erbij en laat koken. Breng op smaak met zout en peper en voeg de room toe, laat het minstens 30 minuten sudderen, tot de aardappels zacht zijn. Breng het geheel nogmaals op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren