Abrikozen muffins

    Abrikozen muffins

    1keer bewaard
    35min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ik wilde fruitmuffins bakken, maar had geen fruit in huis, dus gebruikte ik gedroogde abrikozen. Het resultaat was eigenlijk onverwacht lekker en nu wil ik mijn muffin recept met de rest van de bak-wereld delen. :-)

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 10-12 gedroogde abrikozen
    • 140 gr bloem
    • 140 gr volkoren bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1 snufje zout
    • 1 snufje gemalen gember
    • 1 geklopt ei
    • 50 ml plantaardige olie
    • 80 gr honing
    • 350 ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 C. Vul een muffin bakplaat met papieren vormpjes.
    2. Was en droog de gedroogde abrikozen. Snijd ze fijn.
    3. Meng de bloem, volkoren bloem, bakpoeder, zout en gember in een kom.
    4. In een andere kom meng je het ei met de plantaardige olie, honing en melk. Voeg alles aan de droge ingrediënten toe en roer tot alles goed gemengd is en het beslag niet langer klonterig is.
    5. Roer de abrikozen erdoor en schep het beslag in de papieren vormpjes. Bak gedurende 20 minuten tot een prikker er schoon uitkomt en de muffins goudbruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren