Abrikozentaart

    Abrikozentaart

    9keer bewaard
    1uur15min


    54 personen hebben dit gemaakt

    Een hemels abrikozentaart recept, perfect voor wanneer abrikozen in het seizoen zijn en ze lekker zoet zijn. Deze taart is heel simpel en gemakkelijk te maken, maar ziet er prachtig als je hem in een geribbelde taartvorm bakt. Je kunt de amandelen eruit laten als je dat wilt.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 380 gram bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 snufje zout
    • 250 gr boter
    • 220 gram basterdsuiker
    • 4 eieren
    • 800 gr abrikozen, gehalveerd en pitten verwijderd
    • 1-2 handenvol geschaafde amandelen
    • poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen, de boter en eieren moeten minstens een paar uur voor het bakken uit de koelkast gehaald worden.
    2. Verwarm de oven voor op 190 C / gasoven stand 5 en vet een 23 cm springvorm of taartvorm in en bestrooi lichtjes met bloem.
    3. Meng de bloem met het bakpoeder en zout.
    4. Klop de boter (die inmiddels op kamertemperatuur is) samen met de suiker gedurende een paar minuten tot het een romig geheel is.
    5. Voeg de eieren een voor een toe, er voor zorgend dat het vorige ei volledig is opgenomen voor het toevoegen van het volgende.
    6. Spatel het bloemmengsel door het botermengsel. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bodem van de voorbereide taartvorm en tot 1 tot 2 cm van de bovenkant van de zijkanten.
    7. Beleg de bodem met de abrikooshelften (huidzijde naar beneden). Bestrooi met amandelschaafsel.
    8. Bak gedurende ongeveer 1 uur op 190 C / gasoven stand 5.
    9. Laat de taart afkoelen. Bestrooi met poedersuiker voor serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren