Amanda's gegratineerde aardappelen

    Amanda's gegratineerde aardappelen

    20keer bewaard
    2uur5min


    53 personen hebben dit gemaakt

    Een bijzondere twist op aardappelen 'au gratin', dit heerlijke bijgerecht met gekarameliseerde uien en verse kruiden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 grote uien, in dunne plakjes gesneden
    • 7 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
    • 110 gr boter
    • 6 grote aardappelen, geschrobd en gesneden
    • 250 ml room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
    • 2 takjes verse rozemarijn, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur45min  ›  Klaar in:2uur5min 

    1. Doe ui, boter en bruine suiker in een grote koekenpan op laag vuur. Bak, onder af en toe roeren, totdat de uien gekarameliseerd zijn, in ongeveer 45 minuten.
    2. Verwarm de oven voor tot 180 graden C / gasstand 4. Vet een 20x30cm ovenschotel in met boter.
    3. Plaats een enkele laag aardappelschijfjes op de bodem van de ingevette ovenschaal. Dek af met een dunne laag van uien. Besprenkel het geheel met een deel van de room, en strooi er wat rozemarijn over. Herhaal de lagen vier keer en eindig met ui, room en rozemarijn.
    4. Bak 1 uur in de voorverwarmde oven, of tot de bovenkant goudbruin is en de saus borrelt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    1

    Vanavond de gasten verrast. Lekkere verrassing en heerlijk bij sucadelap en broccoli uit de oven a là Chantal Je probeert andere variaties en deze is zeker geslaagd. Heb wel maar 150 ml. room gebruikt en 45 minuten in de oven is ruim voldoende, echt verrukkelijk! - 10 feb 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren