Baklava met amandelen

    Baklava met amandelen

    19keer bewaard
    1uur30min


    38 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn heerlijke recept voor baklava, die ik op verzoek van vrienden altijd maak. De kruiden zijn overheerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 400 gr basterdsuiker
    • 475 ml water
    • 350 gr honing
    • 1 kaneelstokje
    • 1/4 citroen
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 675 gr gehakte amandelen
    • 2 eetlepels basterdsuiker
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
    • 340 gr ongezouten boter, gesmolten
    • 500 gr filodeeg

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasoven stand 4. Combineer in een pan op matig vuur 400 gr suiker, water, honing, kaneelstokje, citroen en vanille. Breng aan de kook, laat gedurende 15 minuten sudderen, terwijl je schuim dat wordt gevormd weghaalt. Zet aan de kant.
    2. Meng in een kleine kom gehakte amandelen, 2 eetlepels suiker, kaneel en kruidnagel; zet apart. Vet de bodem van een bakvorm (20x30 cm) in met boter. Snijd de vellen filodeeg zo dat ze in de schaal passen. Plaats een vel filodeeg op de bodem van de schaal, en bestrijk met gesmolten boter. Herhaal de procedure voor een totaal van 8 lagen die allen besmeerd zijn met boter. Strooi ongeveer 4 tot 5 eetlepels notenmengsel gelijkmatig over het filodeeg en bedek met nog eens 4 vellen, besmeer ze allen met boter. Na elke 4 vellen filodeeg strooi je er notenmengsel over.
    3. Gebruik de resterende vellen voor de bovenlaag, beboter weer elk vel filodeeg. Voordat je het laastte vel bebotert, vouw je alle lossen randen naar binnen en druk de lagen met de palmen van je handen. Giet de rest van de boter over de bovenkant. Snij met een groot mes 5 stroken van ongeveer 1 cm en snij dan diagonaal om ruitvormen te maken.
    4. Bak 50 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat ze goudbruin zijn. Haal uit de oven, en giet meteen de siroop over de baklava. Laat goed afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren