Amandel wafels

    Amandel wafels

    2keer bewaard
    30min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Meestal gebruik ik geen alcohol als mijn zoon de recepten ook eet, maar dit recept gebruikt zo weinig amaretto dat het me niet uitmaakt dat hij er ook van eet. Je kan het eruit laten als je wilt en een paar druppels natuurlijk amandel-extract gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 gr boter, op kamertemperatuur
    • 150 gr basterdsuiker
    • 2 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 250 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 3 eetlepels amaretto (amandellikeur)
    • 6 eetlepels lauw water
    • 100 gr gemalen amandelen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Klop de boter en suiker tot een licht en romig geheel. Voeg de eieren een voor een toe, goed roeren na elk ei, roer dan het vanille-extract er door.
    2. Meng de bloem met het bakpoeder. Voeg toe aan de eieren en roer dan het water en de amaretto erdoor. Roer de gemalen amandelen erbij, zodat ze gelijkmatig gemengd zijn.
    3. Schep in een heet en ingevet wafelijzer. Serveer met slagroom.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren