Amaretto cheesecake op z'n kop

    Amaretto cheesecake op z'n kop

    9keer bewaard
    1uur30min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Mijn schoonzus gaf me dit recept. Deze cheesecake is echt fantastisch!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 900g roomkaas
    • 300 gr basterdsuiker
    • 2 el maizena
    • 6 eieren
    • 450ml zure room
    • 110g gesmolten boter
    • 1 el vanille-extract
    • 1 eetlepel sinaasappel-extract
    • 1 el citroensap
    • 1 eetlepel amandel extract
    • 60 ml amaretto likeur
    • 280g gemalen kokosmakronen
    • 150g gesmolten boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 230 graden C / gasstand 8. Wikkel de buitenkant van een springvorm van 25cm in met folie.
    2. Klop in een grote kom de roomkaas, suiker en maïzena tot een glad geheel. Klop de eieren er een voor een door. Klop de zure room en 110 gram gesmolten boter door het mengsel. Roer het vanille- en sinaasappelextract, citroensap, amandel-extract en Amaretto likeur erdoor.
    3. Om de bodem te maken: Meng kokosmakronen en 150g gesmolten boter. Meng goed door. Doe het grootste deel van het mengsel in de bodem van de springvorm. Giet het kaasmengsel over de bodem, en strooi het resterende bodemmengsel boven op het kaasmengsel.
    4. Zet de springvorm in een braadslee, en zet in de oven. Vul braadslee met water. Bak 1 uur in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat 2 uur staan om stevig te worden. Draai de cheesecake om, zodat de bodem de bovenkant wordt.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren