Andrews kruidenrisotto

    Andrews kruidenrisotto

    1keer bewaard
    55min


    56 personen hebben dit gemaakt

    Deze risotto past erg goed bij verse asperges in het voorjaar. De kruiden en specerijen in dit recept zijn optioneel, dus aan te passen aan uw smaak!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 3 eetlepels koolzaadolie
    • 3 el boter
    • 85g in blokjes gesneden venkel
    • 1 rode paprika, in stukjes
    • 1 ui, in stukjes gesneden
    • 3 teentjes knoflook, geperst
    • 3 eetlepels gehakte verse munt, apart te verwerken
    • 3 eetlepels gehakte verse peterselie, apart te verwerken
    • 2 eetlepels gehakte verse rozemarijn, apart te verwerken
    • 2 theelepels geraspte citroenschil, apart te verwerken
    • 1/2 theelepel gemalen koriander
    • 340 g ongekookte Arborio rijst
    • 125 ml droge witte wijn
    • 825ml kippenbouillon
    • zout en peper naar smaak
    • 1,5 el vers citroensap
    • 5 el gemalen Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verhit de olie en boter in een middelgrote pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg venkel, paprika, ui, knoflook, 1 1/2 eetlepels munt, 1 1/2 eetlepels peterselie, 1 eetlepel rozemarijn en 1 theelepel geraspte citroenschil toe. Roerbak kort tot de groenten iets zachter zijn (ongeveer 2 tot 3 minuten).
    2. Voeg de koriander en rijst toe en roerbak dit tot de rijstkorrels een olielaagje hebben (ongeveer 3 minuten). Giet de wijn en de bouillon erbij en zet het vuur lager naar medium. Laat onbedekt gedurende 20 tot 25 minuten sudderen, of totdat de vloeistof bijna is geabsorbeerd en de rijst gaar, maar nog stevig. (Opmerking: roer een of twee keer door tijdens het sudderen)
    3. Haal de pan van het vuur en breng op smaak met zout en peper. Roer de resterende munt, peterselie, rozemarijn en citroenschil erdoor en voeg dan het citroensap en de kaas toe. Bedek de pan met vetvrij papier en laat 8 tot 10 minuten staan alvorens op te dienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren