Appel-amandel cheesecake

    Appel-amandel cheesecake

    4keer bewaard
    1uur20min


    29 personen hebben dit gemaakt

    Dit is niet een gewone cheesecake... De bodem is gemaakt met gemalen amandelen, overgoten met een roomkaasvulling en tot slot met een laag gesuikerde en gekruide appels bedekt. Bestrooi met wat geschaafde amandelen en het is klaar om te worden gebakken. Maak een dag vantevoren.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 125 gr bloem
    • 70g gemalen amandelen
    • 4 el basterdsuiker
    • 110g boter, gekoeld
    • 1/4 theelepel amandel extract
    • 225 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • 4 el basterdsuiker
    • 1/4 theelepel wijnsteen
    • 1 ei
    • 5 el bruine basterdsuiker
    • 1 el bloem
    • 1 tl kaneelpoeder
    • 500g dun gesneden appels
    • 5 el amandelschijfjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Om de bodem te maken: Meng in een kleine kom 125g bloem, 70g gemalen amandelen en 4 eetlepels suiker; wrijf de boter erdoor tot het kruimelig wordt. Voeg extract toe. Vorm het deeg tot een bal, en druk dan voorzichtig het deeg tegen de bodem en de zijkanten van een ronde springvorm met 23cm doorsnee. Zet 30 minuten in de koelkast.
    2. Om de vulling te maken: Klop in een middelgrote kom de roomkaas, 4 eetlepels suiker en wijnsteen tot een gladde massa. Voeg nu het ei toe; mix op een lage stand tot het net gemengd is. Giet over de bodem.
    3. Om de bovenkant te maken: Meng in een andere middelgrote kom de donkerbruine basterdsuiker, 1 eetlepel bloem en kaneel. Voeg appels toe en roer om tot ze allemaal bedekt zijn. Schep over de vulling. Bestrooi met geschaafde amandelen.
    4. Bak 40-45 minuten op 180 graden C / gasstand 4 totdat de bovenkant goudbruin is. Laat 10 minuten afkoelen op een rooster. Ga voorzichtig met een mes langs de rand van het bakblik om de taart los te maken; Laat nog 1 uur langer afkoelen. Zet een nacht in de koelkast. Haal de taart uit de vorm.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren