Appel-kruimelmuffins

    Appel-kruimelmuffins

    18keer bewaard
    40min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Mijn kinderen zijn gek op deze muffins, ze hebben het gevoel appeltaart te eten als ontbijt! Ze zijn niet droog en vooral leuk in het najaar als ontbijt of een middagtraktatie.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 200 gr witte bloem
    • 100 gr suiker
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/4 theelepel baksoda
    • 1 theelepel kaneel
    • 1/4 theelepel piment
    • 1/4 theelepel zout
    • 2 grote eieren
    • 240 ml zure room
    • 60 gr gesmolten boter
    • 1 grote appel - geschild, zonder klokhuis en fijn gesneden
    • Kruimellaag
    • 50 gr walnoten, fijngehakt
    • 40 gr witte bloem
    • 3 eetlepels suiker
    • 30 gr koude boter, in kleine blokjes gesneden
    • 1/4 theelepel kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 C / gasoven stand 5. Bedek een muffin bakplaat met papieren vormpjes.
    2. Meng de bloem, suiker, bakpoeder, baksoda, kruiden en zout door elkaar.
    3. Klop de eieren los in een kom en roer de de zure room en boter erdoor.
    4. Roer de blokjes appel in het bloem mengsel. Voeg het ei mengsel toe. Meng alles goed met een spatel tot alles nat is (je mag nog een paar droge plekjes te zien). Giet het beslag in de voorbereide muffin vormpjes.
    5. Voor de kruimellaag meng je alle ingrediënten met je vingertoppen en strooi je dit over de muffins. Bak gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een prikker er schoon uitkomt. Laat de muffins volledig afkoelen op een rek alvorens te serveren.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Patty
    van
    1

    Heerlijke muffins! - 25 okt 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren