Arroz con Pollo (rijst met kip)

    Arroz con Pollo (rijst met kip)

    15keer bewaard
    45min


    78 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept heeft alles-in-één, een eenvoudige schotel van rijst met kip en fantastische Cubaanse smaken! Dit recept is snel en eenvoudig en kan worden geserveerd met een salade, of zelfs gebakken banaan - favoriet in Cuba bij elke maaltijd!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 (1 tot 1,25 kg) hele kip, in stukken gesneden
    • 1 el olijfolie
    • 2 uien, fijngehakt
    • 3 teentjes knoflook, geperst
    • 1/2 groene paprika, fijngesneden
    • 250 gr passata
    • 1 klein plukje saffraan
    • zout naar smaak
    • 2 blokjes kippenbouillon
    • 280g ongekookte witte rijst
    • 225 ml bier
    • 1 (400g) blikje dop- of tuinerwten, uitgelekt
    • 1/2 rode paprika, geroosterd en gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit olie in een grote koekenpan op matig hoog vuur. Bak de kip tot het vlees gaar is; haal uit de pan en zet opzij.
    2. Bak de ui, knoflook en groene paprika tot ze zacht zijn; roer passata, saffraan, zout en bouillonblokjes erdoor en leg de stukken kip terug in de koekenpan. Kook 10 minuten, voeg dan rijst toe en zet het vuur laag.
    3. Voeg bier toe en laat 8 tot 10 minuten sudderen, onder af en toe roeren, tot de rijst gaar is. Roer ten slotte de erwten erdoor en garneer met geroosterde paprika.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren