Aubergine Caponata ovenschotel

    Aubergine Caponata ovenschotel

    50keer bewaard
    1uur10min


    55 personen hebben dit gemaakt

    Caponata is een Siciliaanse groenteschotel, in dit geval met aubergine en parmezaanse kaas, rijkelijk op smaak gebracht met olijfolie en tomaat. Serveer met knapperig brood of wat pasta.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 ml olijfolie, apart te verwerken
    • 1 aubergine, in plakken van 1 centimeter gesneden
    • 2 rode paprika's, fijngehakt
    • 8 plakjes mozzarella
    • 1 kleine ui, fijngehakt
    • 2 fijngesneden teentjes knoflook
    • 1 (400g) blik gepelde tomaten, met sap
    • 1 el gehakte verse basilicum
    • 1 el gehakte verse oregano
    • 4 eetlepels balsamico
    • 4 eetlepels rode wijnazijn
    • 7 eetlepels bruine basterdsuiker
    • 8 eetlepels tomatenpuree
    • 8 ansjovisfilets, fijngesneden
    • 3 eetlepels kappertjes, fijngehakt
    • 1 tl zout
    • 1 tl gemalen zwarte peper
    • 80g geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. Verhit de helft van de olijfolie in een grote zware koekenpan. Bak de aubergine tot elk stuk verzadigd raakt met olie. Rangschik de aubergine op de bodem van een ovenschotel van 3 liter. Bak de rode paprika tot ze zacht zijn, en bedek hiermee de laag aubergines in de ovenschaal. Bedek als laatste met een laag mozzarella.
    3. Verhit de resterende olijfolie en bak hierin de ui en knoflook goudbruin en gekarameliseerd. Roer de tomaten, basilicum en oregano erdoor en laat 5 minuten sudderen. Voeg balsamico-azijn, rode wijnazijn, donkerbruine basterdsuiker en tomatenpuree toe. Laat 10 minuten stoven. Voeg ansjovisfilets en de kappertjes toe. Breng op smaak met zout en peper. Giet het mengsel over de mozzarella in de ovenschotel. Bestrooi met Parmezaanse kaas.
    4. Bak 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas gesmolten is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    1

    Wat een héérlijk recept echt fantastisch !! - 22 mrt 2012

    Emma24
    van
    0

    - Gewaardeerd op - 14 sep 2015

    Marjel
    van
    0

    We hebben ervan genoten! - 25 aug 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren