Grote garnalen met asperges

    Grote garnalen met asperges

    8keer bewaard
    30min


    92 personen hebben dit gemaakt

    Als u niet van asperges houdt, zal dit u aan het twijfelen brengen. Heerlijk met wat rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 ml water
    • 2 bosjes asperges, schoongemaakt en in stukken van 2,5 cm
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 24 grote verse garnalen, gepeld, schoongemaakt en over de lengte gehalveerd
    • 2 theelepels verse gember, fijngesneden
    • 3 eetlepels ketjap
    • 2 theelepels suiker
    • 1 theelepel droge sherry
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een middelgrote sauspan 2 kopjes water aan de kook brengen en hierin de asperges in 3 minuten koken. Afgieten en 2 eetlepels kookvocht bewaren.
    2. In een koekenpan op een matig hoog vuur de olie verhitten en hierin de garnalen bakken tot ze van kleur veranderen (3-5 minuten). De asperges met het bewaarde kookvocht erdoor roeren en op smaak brengen met gember, ketjap, suiker, sherry en zout. Nog 5 minuten laten sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren