Authentieke Koreaanse Bulgogi

    Authentieke Koreaanse Bulgogi

    4keer bewaard
    30min


    43 personen hebben dit gemaakt

    Dit is het Koreaanse Bul-Go-Gi recept dat ik heb geleerd van mijn moeder, die woont in Korea. Ik heb dit gerecht vele malen gemaakt en het was elke keer weer een succes. Heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 675g entrecote, in dunne plakjes gesneden
    • 2 eetlepels witte kookwijn
    • 250ml perensap
    • 1 tl gemalen zwarte peper
    • 4 eetlepes sojsaus
    • 1 el witte basterdsuiker
    • 2 eetlepels geroosterde sesamolie
    • 1 eetlepel knoflook, fijngesneden
    • 2 eetlepels lente-ui, fijngesneden
    • 1 eetlepel sesamzaad
    • 250g verse champignons, gehalveerd (optioneel)
    • 1/2 ui, gesnipperd (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Leg het vlees in een kom en giet de wijn en perensap en de zwarte peper erbij. Roer om, en laat 30 minuten marineren. Roer de sojasaus, suiker, sesamolie, knoflook, lente-ui en sesamzaad erdoor, en laat minstens 2 uur of een nacht marineren in de koelkast.
    2. De barbecue matig heet voorverwarmen.
    3. Haal het vlees uit de marinade en gooi de marinade weg. Leg een vel aluminiumfolie op de hete barbecue, en leg de plakjes rundvlees afzonderlijk op de folie. Leg de champignons en ui op een ander deel van de folie. Bak de plakjes rundvlees tot ze gelijkmatig bruin zijn, 3 tot 5 minuten per kant. Serveer met de gare champignons en ui.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    MattyM
    van
    0

    Welke sojasaus gebruik je in jouw recept? Zoet, zout, japans, of is er speciale Koreaanse sojasaus? - 26 jul 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren