Avocado-chocolade fudge

    Avocado-chocolade fudge

    8keer bewaard
    20min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Avocado's geven een ongelooflijk romige textuur aan deze voor de rest typische fudge. Ik breng deze fudge vaak mee als een geschenk en niemand kan ooit geloven het gemaakt is met avocado!

    Ingrediënten
    Porties: 28 

    • 2 avocado's, geschild en ontpit
    • 110 gr boter, gesmolten
    • 125 ml Bailey's Irish Cream likeur
    • 175cgr ongezoete cacaopoeder
    • 750 gr poedersuiker
    • 250 gr pure chocola, in stukjes gehakt
    • 90 gr witte chocolade, in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Meng de avocado's en de gesmolten boter met behulp van een blender of staafmixer tot het mengsel glad en romig is. Schraap het mengsel uit de blender of de kom, plaats het in een pan en roer op laag vuur.
    2. Giet de Bailey's erbij en roer. Voeg de cacaopoeder toe en roer tot het volledig is opgenomen. Voeg vervolgens de poedersuiker per 100 gr toe en roer totdat de suiker volledig is opgenomen en het mengsel glad is voordat je de volgende 100 gr toevoegt.
    3. Smelt de chocolade in de magnetron in een glas of aardewerken kom (geschikt voor de magnetron) in 30-seconden intervallen gedurende 1-3 minuten (afhankelijk van je magnetron); roer na elke 30 seconden. Verhit het niet te lang dan zal de chocolade verbranden. Giet de gesmolten chocolade over in de pan en meng dit zorgvuldig met het suiker/cacao/Bailey's mengsel. Haal de pan van het vuur.
    4. Bedek een 20x30 cm bakblik met vetvrij papier. Verdeel het fudge-mengsel over het bakblik. Laat de fudge minstens 1 uur afkoelen in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren