Avocado tzatziki

    (70)

    Een creatieve versie van deze klassieke Griekse dip. Geniet ervan net als van gewone tzatziki!


    58 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 grote avocado, geschild en ontpit
    • 2 geperste teentjes knoflook
    • sap van 1 citroen
    • 4 eetlepels Griekse yoghurt of zure room
    • 70 gr komkommer ontdaan van zaadlijsten en in kleine stukjes gesneden
    • 1/2 theelepel gedroogde rode pepervlokken, of naar smaak
    • 1 eetlepel verse koriander, fijngesneden
    • 1 eetlepel verse munt, fijngesneden
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Combineer avocado, knoflook, citroensap, yoghurt of zure room en komkommer in een middelgrote kom. Pureer met een vork tot een gladde massa. Als de avocado niet helemaal rijp genoeg is, kun je een keukenmachine gebruiken. Breng op smaak met rode pepervlokken, koriander, munt, zout en peper en meng dit goed. Bedek de kom en zet deze in de koelkast gedurende 1 uur voordat je het opdient.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (70)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren