Bacon en cheddar quiche

    Bacon en cheddar quiche

    6keer bewaard
    1uur30min


    39 personen hebben dit gemaakt

    We houden erg van hartige taart bij ons thuis, maar mijn moeder is allergisch voor uien, dus hebben we een recept bedacht waar ook zij van kan genieten.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 grote kant en klare (bladerdeeg)bodem
    • 800g plakjes bacon
    • 3 eieren, losgeklopt
    • 1 (397g) blikje ongezoete gecondenseerde melk (koffiemelk)
    • 1/2 theelepel scherpe mosterd
    • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 60g bloem, of zoveel als nodig
    • 350g geraspte milde Cheddar

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gas 4. Prik de bodem en zijkanten van taartbodem in en bak deze in 10 minuten lichtbruin; zet apart om af te koelen.
    2. Doe de bacon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak gelijkmatig bruin. Laat uitlekken, snijd in dobbelsteentjes en zet apart.
    3. Meng in een kom de eieren, melk, mosterd en nootmuskaat. Meng in een aparte kom de spek met bloem zodat het enigszins bedekt wordt. Verspreid 3/4 van het baconmengsel en kaas over de taartbodem. Giet het eimengsel erover. Bedek met de resterende bacon.
    4. Bak 1 uur in de voorverwarmde oven, of totdat een in het midden gestoken vork er schoon uitkomt. Laat 10 minuten afkoelen voor serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren