Kip Bunjal

    Kip Bunjal

    17keer bewaard
    1uur


    58 personen hebben dit gemaakt

    Gestoomde kip in een knoflook-tomatencurry met garam masalakruiden. Dit gerecht wordt traditioneel gegeten met rijst of roti.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 hele kip
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, in dunne schijfjes
    • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1 eetlepel knoflook, geperst
    • 1/2 eetlepel tomatenpuree
    • 1/2 theelepel garam masala
    • 1 theelepel kerriepoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 4 eetlepels water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. De kip met 1/2 theelepel zout en olijfolie in een afdekte ovenschaal of stoofpan leggen.
    2. 40 minuten in de voorverwarmde oven gaar bakken. Ui, peper, knoflook, tomatenpuree, garam masala, kerriepoeder en 1/4 theelepel zout toevoegen. Alles mengen en vervolgens water toevoegen.
    3. Terugzetten in de oven en de smaken 5 minuten laten intrekken. Serveren met rijst, naanbrood of roti.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren