Bananen-aardbeien trifle

    Bananen-aardbeien trifle

    10keer bewaard
    40min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Ik hou van aardbeien trifle - maar je kunt het fruit uiteraard variëren. Het is het beste om een beetje vooruit te plannen, want de lange vingers moeten een tijdje weken in de sherry.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 10-12 lange vingers
    • 3 eetlepels sherry
    • 1/2 zakje puddingpoeder
    • 250 ml melk, of zo veel als nodig
    • 300 gr aardbeien, ontkroond en gesneden
    • 2 bananen, in plakjes
    • 4 eetlepels sherry
    • suiker (optioneel)
    • 200 gr room
    • 1 zakje vanillesuiker
    • een paar aardbeien voor de decoratie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. Bekleed de bodem van een trifle schaal met lange vingers en besprenkel ze met 3 eetlepels van de sherry. Laat een uur staan, zodat de lange vingers kunnen weken in de sherry.
    2. Bereid het puddingpoeder met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
    3. Laat het gesneden fruit in de rest van de sherry weken, voeg suiker toe, indien gewenst, en verspreid het fruit over de lange vingers.
    4. Giet de koude custard over het fruit.
    5. Tenslotte klop je de slagroom met de vanillesuiker stijf en doe je het bovenop de trifle. Versier met de apart gehouden aardbeien. Laat afkoelen tot het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    fastbuuny12345
    0

    goed - 17 nov 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren