Bananen cheesecake met karamelsaus

    Bananen cheesecake met karamelsaus

    18keer bewaard
    1uur


    76 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een eenvoudige en decadente cheesecake, die er indrukwekkend uitziet wanneer je hem besprenkeld met karamelsaus. Soms verdubbel ik de ingredienten voor de bodem, om een wat dikkere korst te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 175 gr digestive koekjes in kruimels
    • 4 eetlepels basterdsuiker
    • 75 gr boter of margarine, gesmolten
    • 700 gr roomkaas
    • 150 gr basterdsuiker
    • 3 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 100 gr geprakte banaan
    • 350 ml koffiemelk
    • 2 (225 gr) zakken individueel verpakte zachte karamel-toffees, zonder papiertje
    • 1 banaan, gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasoven stand 4.
    2. In een middelgrote kom, meng de koekkruimels, 4 eetlepels suiker en de gesmolten margarine. Druk het aan in de bodem van een ingevette ovenschaal 20x30cm.
    3. In een andere kom, meng je de roomkaas en 150 gr suiker tot een gladde massa. Meng de eieren er een voor een in, roer dan de vanille en geprakte banaan erbij. Giet dit over de koekkruimelbodem.
    4. Bak gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het afkoelen en zet het voor minstens 3 uur in de koelkast.
    5. Meng koffiemelk en karamel-toffee in een pan op middelhoog vuur. Verhit dit terwijl je regelmatig roert totdat de toffee is gesmolten en het mengsel glad is. Garneer de cheesecake met plakjes banaan, en besprenkel met toffee saus.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    Zeer geslaagd recept! Mijn taart had alleen wel langer in de oven gemoeten dan 30 minuten. Na 30 minuten in de koelkast gezet volgens het recept, maar alleen de buitenste rand was echt goed stevig geworden in de oven. Ik had voor de karamelsaus Lonka karamels gebruikt, maar deze zou ik niet aanraden! De sauslaag bleef heel kleverig waardoor hij niet goed te snijden was. Waarschijnlijk dus toch echte toffees uit papiertjes gebruiken Maar hij zag er prachtig uit en smaakte heerlijk! Ik had trouwens als variatie de bodem ingesmeerd met gesmolten pure chocolade en dit bedekt met plakjes banaan..erg lekker! - 27 jan 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren