Bananen frittata

    Bananen frittata

    4keer bewaard
    20min


    128 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een eenvoudig recept dat kinderen erg lekker vinden. Je kan dit recept ook maken met appels in plaats van bananen. Het is een soort dikke pannenkoek.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 60 gr witte bloem
    • 1 snufje zout
    • 2 eetlepels basterdsuiker
    • 4 eetlepels melk
    • 2 eieren
    • 2 grote bananen, in plakjes
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 1/2 eetlepel boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. In een kom voeg je het meel, zout en suiker samen. Geleidelijk aan giet je de melk erbij onder voortdurend roeren, totdat er een glad beslag is gevormd. Voeg de eieren een voor een toe, onder goed roeren na elke toevoeging. Roer de gesneden bananen erdoor.
    2. Verhit de olie en boter in een koekenpan met antiaanbaklaag (23 cm doorsnee) op middelhoog vuur. Giet het mengsel er lepel voor lepel in, waarbij je het gelijkmatig verspreid over de bodem van de pan. Wanneer de onderkant goudbruin kleur draai je de frittata om en bak je deze op laag vuur verder totdat ook de andere kant goudbruin gekleurd is. Bestrooi met suiker en serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren