Beierse Sauerbraten (stoofvlees)

    Beierse Sauerbraten (stoofvlees)

    14keer bewaard
    3uur15min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Sauerbraten is een heerlijke Duitse stoofschotel, meestal met rundvlees. Het zelf maken van sauerbraten vergt enige tijd en geduld, omdat het vlees 3 dagen moet marineren. Je kunt het serveren met rijst, noedels of knoedels als bijgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 stuk rundvlees om te sudderen, zonder been
    • 1 laurierblad
    • schil van 1 citroen
    • 2 kruidnagel
    • 1 ui, in dunne plakjes gesneden
    • azijn om te bedekken
    • water om te bedekken
    • 1 zakje speklappen
    • 1 wortel, in dunne plakjes gesneden
    • handvol fijngehakte peterselie
    • een beetje hete bouillon, indien nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur15min 

    1. Sla het vlees goed mals met een vleeshamer. Doe het vlees in een kom met een laurierblad, de citroenschil, de kruidnagel en de ui. Giet een mengsel van half azijn en half water erover heen laat het 3 dagen in de koelkast staan, draai het vlees een keer per dag om.
    2. Haal het vlees uit de marinade, omwikkel het met spek en kruid met zout en peper. Bak even aan zodat alle kanten bruin zijn, giet daarna een zo groot mogelijk deel van de marinade over het vlees zodat het vlees voor de helft is afgedekt. Dan voeg je de wortel en peterselie toe en zet je de deksel op de pan. Laat gedurende 2-3 uur op laag vuur sudderen.
    3. Als de marinade te veel vermindert, voeg dan wat bouillon toe en laat verder sudderen tot het vlees gaar is. Draai het vlees van tijd tot tijd om. Snijd het vlees en leg op een warm bord.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren