Belgische wafels

    Belgische wafels

    19keer bewaard
    35min


    454 personen hebben dit gemaakt

    Belgische wafels zijn zachte en smakelijke wafels gemaakt met gist. Serveer met boter, room, vers fruit, jam, honing of stroop.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 (7 gr) zakje gedroogde actieve bakkersgist
    • 60 ml warme melk (45 graden C)
    • 3 eierdooiers
    • 650 ml warme melk (45 graden C)
    • 175 gr boter, gesmolten en afgekoeld tot lauw
    • 100 gr basterdsuiker
    • 1 1/2 theelepel zout
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 500 gr witte bloem
    • eiwit van 3 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. In een kleine kom, los je de gist op in 60 ml warme melk. Laat staan totdat het romig is, ongeveer 10 minuten.
    2. In een grote kom, meng je de eidooiers, 60 ml van de warme melk en de gesmolten boter. Roer het gistmengsel, suiker, zout en vanille erbij. Roer vervolgens de resterende warme melk afwisselend met de bloem erbij, eindigend met bloem. Klop de eiwitten tot ze zachte pieken vormen; meng door het wafelbeslag. Dek de kom goed af met plasticfolie. Laat het rijzen op een warme plaats tot het verdubbeld is in volume, gedurende ongeveer 1 uur.
    3. Verwarm het wafelijzer. Bestrijk met olie en verdeel 125 ml beslag (of zoals aanbevolen door de fabrikant) met een lepel in het midden van het wafelijzer. Sluit het deksel en bak totdat het ophoudt te stomen en de wafel goudbruin is. Serveer onmiddellijk of houd warm in een 100 graden oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    Sellebel
    van
    6

    Zoals z vaak wordt dit recept verkeerd vertaald. Het origineel op allrecipes.com geeft aan dat je witte suiker moet hebben. Hier wordt het vertaald naar basterd suiker, als je vaak bakt weet je dat basterd suiker vocht onttrekt aan je baksel. Gebruik dus geen basterd maar gewoon witte kristal suiker. - 10 jan 2015

    1

    Helaas niet gerezen, alles precies gedaan hoe het er stond. Ik dacht naja toch proberen te maken maar de binnenkant werd maar niet gaar. - 08 sep 2014

    0

    Hoe lang blijft die deeg goed? Wat kan ik doen opdat die heel lang goed blijft? - 07 okt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren