Bengaalse stoofschotel

    Bengaalse stoofschotel

    5keer bewaard
    45min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Dit hemelse gerecht is een stoofschotel van linzen, en wordt opgediend met basmatirijst. Sla de gekarameliseerde uien en knoflook vooral niet over- dat is wat dit recept onderscheidt!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gr masoor dal of rode linzen
    • 700 ml water
    • 150 gr ui, in dunne plakjes gesneden, verdeeld
    • 4 teentjes knoflook, grof gehakt, verdeeld
    • 1/2 theelepel gemalen kurkuma
    • 1 laurierblad
    • 100 gr cherry tomaatjes
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 verse hele serrano pepers of groene pepers
    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 2 eetlepels koriander, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Was de linzen in een zeef. Voeg de linzen en water samen in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de helft van de gesneden uien en knoflook toe, houd de rest voor later apart. Roer de kurkuma, laurier, tomaten en zout erbij. Voeg de pepers toe, in zijn geheel om smaak toe te voegen of gesneden om pit toe te voegen. Als het mengsel begint te koken, verlaag je de temperatuur om te laten sudderen. Koken tot de linzen zich opsplitsen en iets dikker worden, gedurende ongeveer 20 minuten.
    2. Intussen verhit je de plantaardige olie in een koekenpan op een middelhoog vuur tot de olie glanst. Voeg de uien toe en roerbak tot de ui zacht en doorschijnend is, gedurende ongeveer 5 minuten. Zet het vuur op medium-laag en blijf roeren tot de ui zeer zacht is en donkerbruin, gedurende nog 15 tot 20 minuten. Roer de rest van de fijngehakte knoflook erbij en bak onder voortdurend roeren, totdat de knoflook geurig en zacht is, gedurende ongeveer 2 minuten.
    3. Giet de inhoud van de koekenpan bij de gekookte linzen en roer. Garneer met gehakte koriander.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren