Kip in een salsa van verse mango

    Kip in een salsa van verse mango

    2keer bewaard
    35min


    34 personen hebben dit gemaakt

    Een mix van verse mango en knoflook waar iedereen dol op is! De salsasaus kan ook bij vis gegeten worden. Een optimale smaak krijgt u door rijpe mango's te gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets (100 gr)
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 stukje (2 cm) verse gember, fijngesneden
    • 2 mango's, geschild, ontpit en in stukjes
    • 2 eetlepels appelazijn
    • 1 theelepel witte wijn
    • 4 eetlepels verse koriander, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. De barbecue goed heet laten worden en een rooster licht met olie invetten.
    2. De kipfilets inwrijven met zout en peper. 10-15 minuten per kant roosteren, tot het vlees wit is en het vleessap helder. Van het vuur halen, apart zetten en warm houden.
    3. In een middelgrote koekenpan op een middelhoog vuur de olie verhitten en daarin 1 minuut de knoflook sauteren. Gember en mango toevoegen en 3-4 minuten koken, tot de mango gaar is. Appelazijn en witte wijn toevoegen en op smaak brengen met zout en peper. Koriander erdoor roeren. Van het vuur halen en over de gebarbecuede kip schenken alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren