Bief Bulgogi

    Bief Bulgogi

    12keer bewaard
    15min


    569 personen hebben dit gemaakt

    Net als mijn Koreaanse moeder het altijd maakt! Het is heerlijk! Nog lekkerder als je het in sla met rijst en hete sambal oprolt. Als je het wat pittiger wilt maken voeg dan chilipoeder toe aan de marinade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 pond runderriblap, in dunne plakjes gesneden
    • 5 eetlepels ketjap
    • 2 1/2 eetlepels kristalsuiker
    • 25 gr gehakte lenteui
    • 2 el knoflook, geperst
    • 2 el sesamzaadjes
    • 2 el sesamolie
    • 1/2 tl gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Leg het vlees in een ondiepe schaal. Meng sojasaus, suiker, lenteui, knoflook, sesamzaadjes, sesamolie en gemalen zwarte peper in een kleine kom. Giet over het vlees. Dek af en zet minstens 1 uur of een nacht in de koelkast .
    2. Verwarm de (gas)barbecue voor, en smeer het rooster in met wat olie.
    3. Gril het vlees op de hete grill tot ze iets aangebrand en helemaal gaar zijn, in 1 tot 2 minuten per kant.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren