Biryani (Indisch rijstgerecht)

    (15)

    Een klassiek recept voor biryani voor een grote groep mensen.


    18 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 1/2 eetlepel olijfolie
    • 3 eetlepels yoghurt
    • 2 eetlepels azijn
    • 1 middelgrote ui, gesneden
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 1 eetlepel gemberpasta (fijngemalen gember)
    • 2 kleine groene pepers
    • 2 middelgrote tomaten, fijngesneden
    • 2 eetlepels garam masala (Indische kruidenmix)
    • 1 eetlepel gedroogde munt
    • zout en peper naar smaak
    • 5 takjes koriander
    • 1 (1,25 kg) hele kip, de huid verwijderd en in stukken gesneden
    • 2 liter water
    • 740 gr ongekookte basmati rijst
    • 1 laurierblad
    • 4 groene kardemom peulen
    • 1 peul zwarte kardemom
    • 1 kaneelstokje
    • zout naar smaak
    • 1/4 theelepel kurkuma

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Meng de yoghurt en azijn. Bak de ui in de pan tot deze gaar is. Meng de knoflook, gember pasta, groene pepers en tomaten erbij. Roerbak tot de tomaten zacht zijn. Breng op smaak met garam masala, munt, zout en peper en meng er de koriander door.
    2. Voeg de kip toe. Zet het vuur op medium-laag, doe de deksel op de pan, en laat 45 minuten koken, onder af en toe roeren, tot de kip gaar is.
    3. Breng het water en rijst aan de kook in een grote pan. Meng het laurierblad, de groene kardemom, zwarte kardemom en kaneel erdoor. Breng op smaak met zout. Bedek, zet het vuur laag, en laat 20 minuten sudderen.
    4. In een aparte pan, maak je afwisselende lagen van de rijst en het kip mengsel, eindigend met rijst. Bestrooi met kurkuma, en roer alvorens het op te dienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (15)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    Skipper
    van
    0

    Ik wil dit gerecht heel graag maken, maar wat doe ik met de yoghurt en azijn die ik gemengd heb? Ik hoop dat is snel iets hoor want het lijkt mij super lekker,  -  14 jul 2017

    Beoordelingen van onze andere internationale sites

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren