Biscotti

    Biscotti

    9keer bewaard
    1uur10min


    808 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een eenvoudig basis biscotti recept. Perfect om in koffie of thee te dopen.

    Ingrediënten
    Porties: 42 

    • 120 ml plantaardige olie
    • 200 gr suiker
    • 400 gr bloem
    • 3 eieren
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • 1 eetlepel anijs-extract, of 3 druppels anijs olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet bakplaten in of bedek met bakpapier.
    2. In een middelgrote kom, klop je de olie, eieren, suiker en anijs-extract totdat het goed gemengd is. Meng de bloem en het bakpoeder en roer dit door het eimengsel tot een zwaar deeg. Verdeel het deeg in twee stukken. Vorm van elk stuk een rol, zo lang als de bakplaat. Leg de rollen op de bakplaat, en druk ze iets plat, tot tot 1 cm dikte.
    3. Bak 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn. Haal ze van de bakplaat en laat afkoelen op een rooster. Als de biscotti genoeg afgekoeld zijn om aan te raken snijd ze dan in de breedte in plakjes van 1 cm dik. Leg de plakjes met de gesneden kant naar boven terug op de bakplaat. Bak nog eens 6 tot 10 minuten aan elke kant. Koekjes moeten licht geroosterd zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    anna77
    van
    0

    Ik wist niet dat je ze twee keer moest bakken, maar het zijn echt lekkere koekjes! - 09 dec 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren