Bisque van pompoen

    Bisque van pompoen

    5keer bewaard
    1uur


    770 personen hebben dit gemaakt

    Een uitgesproken recept voor flespompoen! Een heerlijke pompoensoep; mooi begin van een diner of lunch in de herfst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel koolzaadolie
    • 1 eetlepel ongezouten boter
    • 60g gesnipperde ui
    • 90g in blokjes gesneden wortelen
    • 550g geschilde en in blokjes gesneden flespompoen
    • 750ml groentebouillon
    • zout en gemalen zwarte peper naar smaak
    • gemalen nootmuskaat naar smaak
    • 125 ml slagroom (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verhit de olie en smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Roerbak de ui in de boter en olie tot het zacht is.
    2. Voeg de wortelen en pompoen aan de pan toe. Giet de groentebouillon erbij en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Breng aan de kook, zet het vuur lager, en laat sudderen tot de groenten gaar zijn.
    3. Pureer de soep in een blender of keukenmachine tot een glad mengsel. Doe het terug in de pan en roer de room erdoor. Warm nog even door, maar laat niet koken. Serveer warm met een vleugje nootmuskaat.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren