Blauwe bessentaart

    Blauwe bessentaart

    1keer bewaard
    1uur25min


    15 personen hebben dit gemaakt

    In plaats van blauwe bessen kan de taart ook gemaakt worden met bosbessen, het verschil tussen beiden zit hem in de grootte (bosbessen zijn kleiner) en in de kleur van het vruchtvlees (blauwe bessen hebben wit vruchtvlees en blauwe bosbessen hebben rood vruchtvlees).

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • portie deeg voor een 23 cm doorsnee bedekte taart
    • 600 gr blauwe bessen
    • 2 1/2 eetlepels tapioca parels (te koop in toko's)
    • 125 gr basterdsuiker
    • 1/4 theelepel zout
    • 110 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 1 eetlepel ciderazijn
    • 1 eetlepel boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Meng de blauwe bessen, tapioca, suiker, zout, donker bruine basterdsuiker en de ciderazijn.
    2. Verdeel het taartdeeg in de springvorm, waarbij je voldoende overhoudt om de taart te bedekken. Schenk het blauwe bessenmengsel in de met deeg bedekte springvorm. Smeer wat boter over de bovenkant van het mengsel en vorm met de rest van het deeg de bovenkant van de taart. Zorg dat de randen goed aanlsuiten.
    3. Bak op 200 C / gasoven stand 6 voor 15 minuten. Verlaag vervolgens de temperatuur tot 180 C / gasoven stand 4 en bak voor 45 tot 55 minuten (langer indien de bessen bevroren zijn). Even laten afkoelen op een rooster voordat je de taart aansnijdt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren