Bloedsinaasappelcake met olijfolie

    Bloedsinaasappelcake met olijfolie

    15keer bewaard
    1uur15min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Een zeer sappige sinaasappel cake met een prachtige citrus smaak. Ik vind hem het lekkerst als de cake ijskoud is, dus ik bewaar hem in de koelkast. Laat je niet afschrikken door de olijfolie - bakken met olijfolie zorgt voor schitterende resultaten, is gezonder dan boter en er blijft geen spoor van 'olijf' smaak achter.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 3 bloedsinaasappelen, waarvan 2 biologisch
    • 210 gr suiker
    • 4 eetlepels karnemelk
    • 3 eieren
    • 250 gr witte bloem
    • 1 ½ theelepel bakpoeder
    • ¼ theelepel baksoda
    • 1 snufje zout
    • 50 ml extra vierge olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasoven stand 4. Vet een cakevorm in.
    2. Rasp de schil van twee bloedsinaasappelen. Knijp het sap uit alle drie de bloedsinaasappelen.
    3. Meng de suiker met de sinaasappelschil in een keukenmachine om de suiker een heerlijke sinaasappelsmaak te geven.
    4. Meng het sinaasappelsap met de karnemelk. Meng de suiker erdoor en vervolgens de eieren een voor een. Tenslotte roer je er de olijfolie door.
    5. Meng bloem, bakpoeder, baksoda en zout. Meng dit vervolgens goed met de natte ingrediënten.
    6. Giet het beslag in de ingevette cakevorm en plaats deze in de voorverwarmde oven en bak gedurende 55 minuten. Controleer of hij gaar is met een spies. Laat afkoelen op een rek.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren