Bloedsinaasappel-roomtoetje

    Bloedsinaasappel-roomtoetje

    Voeg toe aan favorieten!
    1dag18min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Omdat er momenteel zeer sappige bloedsinaasappelen in de winkels te krijgen zijn, heb ik deze sinaasappelcrème op zondag na de familie-lunch gemaakt (er is altijd ruimte voor het dessert...). Iedereen was aangenaam verrast.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 750 ml water
    • 220 gr suiker
    • Sap van 6 bloedsinaasappelen (5-6 sinaasappelen)
    • 75 gr maïzena
    • 30 ml sinaasappellikeur
    • 300 ml extra dikke room (vetgehalte 50%)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 8min  ›  Extra tijd: 1dag in de koelkast  ›  Klaar in:1dag18min 

    1. Kook het water met suiker. Roer een deel van het sinaasappelsap door de maïzena tot een gladde massa ontstaat (zodat er geen klontjes meer inzitten), voeg vervolgens de rest van de sinaasappelsap toe. Voeg alles toe aan het water en kook dit, blijf roeren tot het mengsel niet meer troebel is.
    2. Laat afkoelen en zet een nacht in de koelkast. De volgende dag klop je de room stijf. Meng het sinaasappelmengsel met de likeur en roer totdat het romig is. Klop de room erdoor en laat afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren