Inloggen Aanmelden

Kip in pindasaus

Rode paprika, lente-uitjes en taugé gecombineerd met reepjes gekookte kip en noedels en afgemaakt met een sausje van pindakaas, ketjap, kippenbouillon en verse gember.

MARBALET
Volgend recept →

Ingrediënten
Porties: 6 

  • 225 gr Chinese noedels of vermicelli
  • 1 1/2 eetlepels plantaardige olie, apart te verwerken
  • 1 rode paprika, in zeer dunne reepjes
  • 4 lente-uitjes, fijngesneden
  • 60 gr verse taugé
  • 500 gr kipfilet, in blokjes
  • 140 gr pindakaas zonder stukjes
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel verse gember, geraspt
  • 110 ml kippenbouillon

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

  1. De pasta volgens de gebruiksaanwijzing bereiden.
  2. Rode paprika, lente-uitjes en taugé in 1 eetlepel olie bakken tot ze zacht maar knapperig zijn. Apart zetten.
  3. In dezelfde pan de kip sauteren, zo nodig de resterende olie toevoegen. Apart zetten als de kip gaar is.
  4. In een grote sauspan op een middelhoog vuur pindakaas, ketjap en gember mengen. Kippenbouillon toevoegen. Pasta, gesauteerde groenten en kip toevoegen. De ingrediënten goed omscheppen en direct serveren.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties