Boekweit blini's met gerookte zalm

    Boekweit blini's met gerookte zalm

    14keer bewaard
    35min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Een super hapje voor bij een stijlvolle brunch of diner. Boekweit blini's zijn bedekt met een klassieke combinatie van gerookte zalm, zure room en verse dille. Je moet vroeg beginnen met de blinis, want ze hebben een paar uur nodig om te rijzen.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 235 ml warme melk
    • 1/2 theelepel droge gist
    • 1/2 theelepel suiker
    • 60 gr boekweitmeel
    • 2 losgeklopte eieren
    • 2 eetlepels zure room
    • 60 ml room
    • 1/4 theelepel zout
    • 90 gr bloem
    • plantaardige olie om te bakken
    • Beleg
    • 2 plakjes gerookte zalm
    • zure room om te garneren
    • gehakte verse dille om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Giet de melk in een kom. Strooi de gist erdoor en roer goed. Laat 5 minuten staan.
    2. Voeg suiker en boekweitmeel toe. Dek af en laat ongeveer 1 uur rijzen.
    3. Voeg vervolgens de eieren, zure room, room, zout en bloem toe en roer tot een glad deeg. Dek af en laat 2 uur rijzen.
    4. Verwarm een kleine hoeveelheid olie in een pan op hoge temperatuur. Voor elke blini, bak je 2-3 theelepels van het beslag in de pan. Wanneer het beslag er droog uitziet en er kleine belletjes worden gevormd, draai je ze om en laat je de andere kant bruin worden.
    5. Snijd de zalm in dunne reepjes. Garneer de blini's met zalm, een scheutje zure room en bestrooi ze met dille.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren