Bosbessen kruimeltaart

    Bosbessen kruimeltaart

    1keer bewaard
    55min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Voor dit hemelse dessert gebruik je bevroren bosbessen zodat je er gedurende het hele jaar van kan genieten. Je kan natuurlijk ook verse bosbessen gebruiken. Het is een prachtige kruimeltaart die warm wordt geserveerd met vla of vanille ijs.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 kg bevroren bosbessen
    • 50 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 1 theelepel geraspte citroenschil
    • 175 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 90 gr boter
    • 100 gr bloem
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/2 theelepel kaneel
    • snufje nootmuskaat, of naar smaak
    • 50 gr havermoutvlokken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C / gasoven stand 5.
    2. Meng de bosbessen met 50 gr bruine suiker en citroenrasp in een grote kom. Leg dit in een ingevette ovenschaal.
    3. Meng de boter, 100 gr bloem, 175 gr bruine suiker, zout, kaneel, nootmuskaat en havermout totdat er een kruimeldeeg ontstaat. Verdeel dit over de bosbessen en bak in de voorverwarmde oven gedurende 40-45 minuten totdat het bubbelt. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren