Bosbessencheesecake met zanddeeg

    Bosbessencheesecake met zanddeeg

    7keer bewaard
    1uur35min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb persoonlijk liever een cheesecake met iets anders dan een bodem van digestive koekjes. Deze zanddeeg bodem is heerlijk evenals de verse bosbessen in dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 175 gr ongezouten boter
    • 250 gr witte bloem
    • 110 gr lichtbruine basterdsuiker
    • 1/2 theelepel zout
    • br/
    • 450 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • 3 eieren
    • 200 gr suiker
    • 475 ml zure room
    • 1 theelepel vanille-extract
    • geraspte schil van 1 citroen
    • br/
    • 700 gr bosbessen
    • 200 gr suiker
    • 3 eetlepels maïzena

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasoven stand 4. Meng de boter, bloem, lichtbruine basterdsuiker en zout in een keukenmachine. Meng totdat er kleine klompjes vormen; druk in de bodem van een 2-liter ovenschaal.
    2. Bak in de voorverwarmde oven tot het goudbruin is, ongeveer 20 minuten; verwijder uit de oven. Verminder oventemperatuur tot 170 C / gasoven stand 3.
    3. Klop de roomkaas en 200 gr suiker in een kom tot het zacht en romig is. Roer de eieren er een voor een door, tot een glad mengsel ontstaat. Roer er geleidelijk de zure room, vanille en citroenschil door. Giet het mengsel over in de voorbereide bodem.
    4. Bak tot het stevig is, gedurende 45 tot 55 minuten. Maak intussen de vulling door de bosbessen, de basterdsuiker en maïzena in een grote pan te mengen en op middelhoog vuur te laten koken tot het indikt. Laat het mengsel afkoelen.
    5. Giet het afgekoelde bosbessenmengsel over de roomkaaslaag. Laat de taart een nacht afkoelen in de koelkast.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren