Bramen-perziktaart

    Bramen-perziktaart

    7keer bewaard
    1uur45min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept is elke minuut van de moeite waard. Ik weet niet wat lekkerder is - de fantastisch knapperige bodem van maismeel of de sappige bramen en perzik vulling. Het smaakt zo goed, dat ik er niet eens slagroom bij serveer.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • Deeg
    • 140 gr zachte boter
    • 150 gr basterdsuiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 3 eierdooiers
    • 210 gr witte bloem
    • 55 gr maïsmeel
    • mespuntje zout
    • Vulling
    • 1 eetlepel maïsmeel (polenta)
    • 250 gr verse of bevroren bramen
    • 1 klein blikje (200 gr) perziken, gesneden
    • 4 eetlepels rietsuiker
    • 1 eierdooier
    • 2 eetlepels melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Klop de boter, suiker en vanille tot een schuimig geheel. Voeg geleidelijk de eierdooiers toe.
    2. Meng bloem, maismeel en zout door het mengsel en meng totdat alles goed gemengd is. Vorm twee ballen: een van ongeveer 2/3 van het deeg en de andere van ongeveer 1/3 van het deeg. Wikkel in folie en leg 30 minuten in de koelkast.
    3. Rol de grotere bal tussen twee vellen vetvrij papier zodat het in een 26 cm springvorm past, plus een rand van 2 cm (28 cm totaal). Rol de kleinere bal uit tot een cirkel van ongeveer 27 cm. Leg beide deegcirkels op bakpapier 15 minuten in de vriezer.
    4. De oven voorverwarmen op 180°C/gasoven stand 4. Vet een springvorm van 26 cm in.
    5. Verwijder het bakpapier van de grotere cirkel en leg het voorzichtig in de springvorm. Vouw de randen omhoog. Gedurende 15 minuten blind bakken (met steunvulling). Verwijder de springvorm uit de oven en verhoog de temperatuur tot 200 C / gasoven stand 6.
    6. Laat de perziken uitlekken en leg ze op de gebaksbodem. Verdeel de bramen er over. Besprenkel met 3 eetlepels rietsuiker.
    7. Leg de kleinere cirkel deeg er boven op, terwijl je het bakpapier zorgvuldig verwijdert. Klop de eierdooier samen met de melk en bestrijk de taart hiermee.
    8. Bestrooi met de resterende suiker. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten totdat de taart goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren