Bramentaart met limoencrème

    Bramentaart met limoencrème

    5keer bewaard
    1uur20min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Je kunt ook met deze taart variëren: gebruik frambozen of bosbessen in plaats van bramen en citroenen in plaats van limoenen. Mijn bramen waren nogal zuur, maar als je zoete bessen gebruikt, kun je de hoeveelheid suiker wat verminderen.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • kruimeldeeg
    • 215 gr witte bloem
    • 1 snufje zout
    • 100 gr koude boter, in blokjes gesneden
    • geraspte schil van 1 citroen
    • limoencrème
    • het sap van 2 limoenen
    • 80 gr suiker
    • 2 eierdooiers
    • Vulling
    • 500 gr bevroren of verse bramen
    • 215 gr basterdsuiker
    • 4 volle eetlepels maïzena
    • 1 eetlepel limoensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Meng de bloem, zout, boter en de geraspte citroenschil in de keukenmachine tot een kruimelig geheel. Voeg 3-4 eetlepels koud water toe en zet de machine weer kort aan tot het deeg een bal vormt.
    2. Rol het deeg uit tussen twee lagen vetvrij papier in een cirkelvorm. Bekleed een 23 cm springvorm met het deeg, waarbij het ongeveer 2-3 cm omhoog komt aan de randen. Zet in de koelkast gedurende 15 minuten.
    3. De oven voorverwarmen op 190°C / gasoven stand 5.
    4. Bedek de bodem met aluminiumfolie en verspreid er gedroogde bonen over. Bak de bodem voor in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten; verwijder de folie en bonen en bak nog eens 10-15 minuten tot het deeg goudbruin is. Laat afkoelen.
    5. Verwarm het limoensap met suiker en eierdooiers au bain-marie, maar laat het het niet koken. Roer gedurende 10 minuten tot je een dikke crème hebt. Haal van het vuur en laat afkoelen.
    6. Verdeel de afgekoelde limoencrème over de afgekoelde taartbodem.
    7. Breng de bramen en suiker aan de kook. Roer de maïzena met 4 eetlepels koud water tot een glad mengsel. Voeg met het citroensap toe aan de bramen. Kook, onder voortdurend roeren tot het mengsel indikt en weer helder wordt. Haal van het vuur en laat afkoelen in een bak met ijs.
    8. Giet de bramenvulling over de limoencrème, probeer de twee niet te mengen. Laat opstijven in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren