Broccoli risotto

    Broccoli risotto

    8keer bewaard
    1uur10min


    61 personen hebben dit gemaakt

    Een romige risotto met broccoli en een vleugje citroen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 3 eetlepels boter
    • 1 ui, in kleine stukjes gesneden
    • 4 teentjes knoflook, fijngeperst
    • 340 gr risottorijst
    • 125 ml droge witte wijn (zoals Sauvignon Blanc)
    • 2 eetlepels citroensap
    • 1,2 liter hete kippenbouillon
    • 250 ml room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
    • 275 gr gekookte broccoliroosjes
    • 2 eetlepels fijngehakte verse bieslook
    • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 1/2 eetlepels geraspte Asiago kaas
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verhit de olijfolie en boter in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en roerbak tot de ui goudbruin begint te worden, ongeveer 2 minuten. Giet de rijst erbij en roer tot de rijst is bedekt met olie en begint bruin te worden, 3 tot 4 minuten. Verminder de hitte tot middelhoog en roer er de witte wijn en het citroensap bij.
    2. Kook zachtjes en roer tot de wijn is verdampt, roer er dan een derde van de bouillon bij, blijven roeren totdat deze opgenomen is. Herhaal dit proces nog tweemaal, onder voortdurend roeren. De bouillon erdoor roeren zou ongeveer 15 tot 20 minuten in totaal moeten duren. Roer de room erbij en kook al roerend 5 minuten voordat je de broccoli, bieslook, Parmezaanse kaas en Asiago kaas toevoegt. Kook dit en blijf roeren tot de risotto warm is; breng op smaak met zout en peper voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Nanda
    van
    1

    Hoeveelheden gewijzigd. Ik heb geen boter gebruikt maar in totaal 4 eetlepels olijfolie. En ik heb slechts de helft van de (slag)room gebruikt - 06 nov 2010

    Nanda
    van
    0

    Dit is een heerlijk recept voor risotto! Heerlijk romig en combineert erg goed met broccoli. Eigenlijk niet zo moeilijk om te maken, als je je maar aan de tijd en de hoeveelheden houdt, dan kan er weinig misgaan. Wel heb ik twee kleine aanpassingen gedaan. Ik heb geen boter gebruikt maar in totaal 4 eetlepels olijfolie. En ik heb slechts de helft van de (slag)room gebruikt, wat mij betreft romig genoeg! Ik heb het geserveerd met een gegrilde biefstuk - 06 nov 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren