Broodpudding met whisky saus

    Broodpudding met whisky saus

    2keer bewaard
    1uur25min


    212 personen hebben dit gemaakt

    Dit broodpudding recept is een variatie op de traditionele broodpudding. De whiskysaus is absoluut heerlijk, en zo makkelijk te maken!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 6 eieren, licht opgeklopt
    • 300 gr basterdsuiker
    • 950 ml melk
    • 250 ml room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
    • 1 eetlepel vanille-extract
    • 1/2 eetlepel gemalen kaneel
    • 1 (500 g) heel brood, in blokjes van 2,5 cm gesneden
    • 60 gr rozijnen
    • Whisky saus
    • 300 gr basterdsuiker
    • 175 gr boter
    • 275 gr rietsuikerstroop
    • 125 ml whisky

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Verwarm de oven voor op 150°C / gasoven stand 2.
    2. In een middelgrote kom klop je de eieren en suiker samen. Meng de melk, room, vanille-extract en kaneel erdoor. Klop tot een gladde massa.
    3. Schik broodblokjes in een middelgrote ovenschaal, en bestrooi met rozijnen. Dek af met het opgeklopte mengsel. Laat het brood verzadigd raken met het mengsel.
    4. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven, tot het lichtbruin is.
    5. Om de saus te maken, meng je suiker, boter en rietsuikerstroop in een middelgrote steelpan op laag vuur. Haal van het vuur wanneer alles goed gemengd, dan klop je de whisky erdoor. Serveer warm over broodpudding gegoten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren