Bulgur salade met kikkererwten

    Bulgur salade met kikkererwten

    6keer bewaard
    20min


    84 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn variant van tabbouleh salade. Absoluut heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 7 

    • 140 gr bulgur
    • 250 ml kokend water
    • 120 ml plantaardige olie
    • 125 ml vers citroensap
    • zout naar smaak
    • gemalen zwarte peper naar smaak
    • 100 gr lente-ui, fijngesneden
    • 1 (400 gr) blik kikkererwten, uitgelekt
    • 50 gr gehakte verse peterselie
    • 100 gr wortel, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. In een hittebestendige kom, giet kokend water over de bulgur. Laat 1 uur staan bij kamertemperatuur.
    2. Meng in een kleine kom de olie, citroensap, zout en peper. Giet dit over de bulgur, en meng met een vork.
    3. Leg de bulgur op de bodem van een mooie glazen saladeschaal. Maak lagen van groenten en kikkererwten in deze volgorde boven op de bulgur: lente-uitjes, kikkererwten, peterselie en wortelen. Dek af en zet in de koelkast. Meng de salade vlak voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren