Cajun gekruide zalm

    Cajun gekruide zalm

    12keer bewaard
    15min


    842 personen hebben dit gemaakt

    Malse zalm gebakken in een spannende mix van Cajun kruiden!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels paprikapoeder
    • 1 eetlepel gemalen cayennepeper
    • 1 eetlepel uienpoeder
    • 2 theelepels zout
    • 1/2 theelepel gemalen witte peper
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1/4 theelepel gedroogde tijm
    • 1/4 theelepel gedroogde basilicum
    • 1/4 theelepel gedroogde oregano
    • 4 zalmfilets, huid en graten verwijderd
    • 110 gr ongezouten boter, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. In een kleine kom meng je de paprikapoeder, cayennepeper, ui, zout, witte peper, zwarte peper, tijm, basilicum en oregano.
    2. Bestrijk de zalmfilets aan beide kanten met de helft van de boter en bestrooi gelijkmatig met het kruidenmengsel. Bestrijk een kant van elke filet met de resterende boter.
    3. In een grote, zware koekenpan op hoog vuur bak je de zalm met de boterkant naar beneden, totdat deze bijna zwart is, gedurende 2 tot 5 minuten. Draai filets om, besprenkel met de resterende boter en bak verder totdat ook deze kant bijna zwart is en de vis gemakkelijk uit elkaar valt als je er met vork in prikt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Heerlijk!!! Ze hebben er allemaal van genoten. - 26 apr 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren