Cake van Barbados

    Cake van Barbados

    17keer bewaard
    1uur30min


    64 personen hebben dit gemaakt

    Mijn grootmoeder, Gladys Payne Gittens, emigreerde uit Barbados rond 1906. Ze las me dit recept voor aan de telefoon in 1978. Dankzij mijn vriendin Elayne, aan wie ik een exemplaar gaf, vond ik het weer op moederdag. Het is een geweldige simpele cake, perfect met een kopje thee.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 300 gr suiker
    • 450 gr boter
    • 4 1/2 theelepel bakpoeder
    • 375 gr bloem
    • 4 eieren
    • 475 ml melk
    • 1 eetlepel vanille-extract
    • 1 eetlepel amandel extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 C / gasoven stand 6. Vet en bloem een 23 of 25 cm tulband taartvorm in.
    2. Klop met een handmixer de boter en de suiker samen tot een licht en luchtig geheel. Voeg de eieren allemaal tegelijk toe en mix goed.
    3. Zeef de bloem en het bakpoeder samen. Voeg toe aan botermengsel samen met de helft van de melk. Goed blijven mixen (het beslag moet deegachtig worden). Voeg de rest van de melk toe samen met de vanille- en amandel extracten. Giet het beslag in de voorbereide tulband.
    4. Bak op 200 C gedurende 1 uur. Verlaag de oventemperatuur tot 180 C / gasoven stand 4 en bak nog eens 15 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren