Calabacitas con Elote (courgette met suikermais)

    Calabacitas con Elote (courgette met suikermais)

    9keer bewaard
    50min


    72 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een zeer populair Mexicaanse bijgerecht. Zo goed, in feite, dat Mexicanen vaak het recept verdubbelen en het eten als een hoofdgerecht met warme tortilla's.

    gema Jalisco, Mexico

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 375 gr verse suikermaïs korrels
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 4 eetlepels ui, fijngesneden
    • 1 geperst teentje knoflook
    • 450 gr courgette, in plakken gesneden
    • 3 roma tomaten, in stukjes
    • 1 verse poblano peper of een lange groene peper - van zaadjes ontdaan en in stukjes gesneden
    • zout en peper naar smaak
    • 4 eetlepels verkruimelde Cotija kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Breng de suikermais in een pan met genoeg water om de mais te bedekken aan de kook. Plaats een deksel op de pan, verminder hitte tot middelhoog, en kook in 10 minuten gaar. Giet af.
    2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de ui en de knoflook in hete olie tot het geurig is, ongeveer 5 minuten. Meng de courgette en tomaat in de ui en knoflook, bak gedurende 5 minuten. Roer de suikermaïskorrels in het mengsel en voeg de groene peper toe. Breng op smaak met zout en peper, roeren. Bedek de pan met een deksel en laat alles bakken tot de courgette zacht is, ongeveer 10 minuten. Bestrooi met de Cotija kaas voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren