Caribische courgette cake

    Caribische courgette cake

    1keer bewaard
    1uur10min


    186 personen hebben dit gemaakt

    Mijn oma verzon dit recept om de vele courgettes ut haar tuin te kunnen gebruiken. Je kan ook gele courgette gebruiken. Dit recept biedt ook een leuke manier om overgebleven bananen te gebruiken!

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 250 gr witte bloem
    • 125 gr volkorenmeel
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1 eetlepel kaneelpoeder
    • 1/2 theelepel nootmuskaat
    • 2 rijpe bananen, gepureerd
    • 3 eieren
    • 120 ml plantaardige olie
    • 8 eetlepels ongezoete appelmoes
    • 220 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 200 gr basterdsuiker
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 320 gr geraspte courgette
    • 120 gr gehakte walnoten
    • 8 eetlepels geraspte kokos

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 170 C / gasoven stand 3. Vet twee cake blikken (900 gr) in en bestuif ze met meel.
    2. Klop de bloem, volkorenmeel, zout, baksoda, bakpoeder, kaneel en nootmuskaat in een kom. Klop de bananen, eieren, plantaardige olie, appelmoes, donker bruine zachte suiker, basterdsuiker en vanille samen in een aparte grote kom. Roer het bloemmengsel door het natte mengsel. Voeg de courgette, walnoten en kokos gelijkmatig door het beslag tot het goed gemengd is. Giet het beslag in de voorbereide bakblikken.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot een prikker die je er in het midden insteekt er schoon uitkomt, 40 tot 50 minuten. Laat in de blikken afkoelen gedurende 25 minuten voordat je ze volledig laat afkoelen op een rooster.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren