Caribische kool met een kruidige wijnsaus

    Caribische kool met een kruidige wijnsaus

    2keer bewaard
    35min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Mijn uitvoering van een pittig Caribisch gerecht dat geserveerd wordt in een hip Jamaicaans restaurant bij mij in de buurt. Ik serveer het meestal met Jamaicaans gekruide kip (jerk chicken), Jamaicaanse rijst met erwten, gebakken banaan en maisbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 120 ml water
    • 1/2 middelgrote kool, bladeren in partjes gesneden
    • 1 kolf suikermaïs
    • 110 gr boter, gesmolten
    • 2 eetlepels droge vermout of witte wijn
    • 1/2 theelepel gehakte sjalotjes
    • 2 grote teentjes knoflook, geperst
    • zout en peper naar smaak
    • gestampte rode peper vlokken naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Giet het water in een grote pan. Plaats de koolbladeren in een stoombakje. Zet het mandje in de pan met het water. Breng aan de kook op een matig vuur, en plaats maïskolf op de kool. Dek af en stoom voor 15 tot 20 minuten, of totdat suikermaïs gaar is. Verwijder het mandje uit de pan, en laat iets afkoelen.
    2. Snijd de maïskolf in vier stukken en leg ze in een schaal met de kool. Meng de boter, vermout, sjalotten, knoflook, zout, peper en rode peper vlokken, giet dit over de kool, roer om gelijkmatig te bedekken. Verdeel de salade over vier borden, en garneer elk met een stuk van de suikermaïs.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren